Lakkautettu kylä-konsertti

Anne-Mari Kivimäen Lakkautettu kylä-konsertti Imatran taidemuseolla keskiviikkona 13.9. klo 19.00. Muusikko ja säveltäjä Anne-Mari Kivimäki on koonnut Lakkautettu kylä -konserttiin
ainutlaatuisen 10-henkisen orkesterin. Musiikki kulkee seinälle projisoitujen valokuvien kanssa
yhtä matkaa 1900-luvun alun kuvitteellisista karjalaisista Suistamon illatsuista tämän päivän
valokuvakonserttiin. Konsertissa kuullaan haitari-trancea, sota-ajan suosikkisävelmiä ja karjalan
kielistä arkistomateriaalia. Tervetuloa!

Lakkautettu kylä-näyttely

Hanna Koikkalaisen Lakkautettu kylä ja Hanneriina Moisseisen Kannas-näyttelyt ovat esillä heinäkuussa Joensuun Taidekeskus Ahjossa ja Imatran taidemuseolla 17.8.-16.9.2017. Tervetuloa!

Raja-kirja

Suomen kirjataiteen komitea valitsi Raja-kirjan vuoden 2016 kauneimmaksi kirjaksi! Kiitos mainiolle yhteistyökumppanille, kirjan graafiselle suunnittelijalle Anne-Mari Ahoselle.

Komitea kuvasi kirjaa näin: "Valokuvateos henkii harmoniaa ja harkittuja ratkaisuja kannesta alkaen: kluutin sävy osuu harvoin näin kauniisti yksiin kannen kuvan kanssa. Kirja on alusta loppuun ilmava ja rauhallinen. Värikylläisille kuville on annettu tilaa, ja eleetön typografia sallii kuvien kertoa tarinaa omilla ehdoillaan. Kirjan materiaalit tuntuvat käteen miellyttäviltä, ja paperi toistaa värit kauniisti. Kokonaisuus on esineenä virheetön ja kuvakerronnaltaan oivaltava."

Raja on kirja kokemuksista ja muistoista. Se on matka kahden erilaisen valtion ja kahden erilaisen kulttuurin rajapinnalle. Hanna Koikkalainen on valokuvannut elämää kahden puolen Suomen ja Venäjän rajaa havainnoiden ja taltioiden erilaisia tunnelmia ja tilanteita. Pääosaan nousevat ihmiset. Kuvien lomassa kulkee päiväkirjanomainen teksti, jossa Koikkalainen peilaa lapsuuttaan rajaseudulla siihen, millaisena elämä näyttäytyy nyt 2000-luvulla.

Kirjaa voi tilata Maahengen verkkokaupasta: http://www.maahenki.fi/tuote/908/raja

Kirjan julkistamistilaisuus on Helsingissä Valokuvataiteen Museolla 25.1.2017 klo 17.30-20.
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/1200829173288062/

Näyttely

Lakkautettu kylä– soiva valokuvanäyttely on esillä kesän 2016 ajan Kinnermäen kylässä Vieljärvellä Venäjän Karjalassa. Kinnermäki on valittu tänä vuonna Venäjän kauneimmaksi kyläksi, joten suosittelen kesäretkeä Kinnermäelle. Kinnermäessä on myös laadukasta majoitus– ja ruokapalvelua.

Lisätietoa Kinnermäestä: http://etnokarjala.ru/fi/kinerma/

Hysteeriset oireet

Vuonna 2016 käynnistyy "Hysteeriset oireet"-hanke, jossa tutkitaan monitaiteellisesti sisällissodan kokemusta. Monialainen hanke yhdistää tieteellisen tutkimuksen, taiteellisen työskentelyn ja journalismin. Työryhmää kiinnostaa sisällissodan kokemuksen Suomi. Tavoitteemme ei ole kirjoittaa historiaa, vaan kuunnella sitä; nostaa esiin arkistojen mikrohistoriallisia ääniä, unia, väärin muistettuja lauluja ja ylimääräisiä liuskoja, joiden ääreen harvoin pysähdytään. Sisällissodan kokemus heijastuu tähänkin päivään, sekä siihen, että sisällissotaan liittyy arkistoja joita emme tunne, jotka on vaiettu tai ovat vaienneet. Työryhmään kuuluvat Hanna Koikkalainen, Katja Lautamatti, Laura Airola ja Heta Kaisto.


https://hysteerisetoireet.org/

Lakkautettu kylä kirja

Lakkautettu kylä -kirja on tullut painosta. Kirja sisältä uusia ja vanhoja kuvia Suistamolta sekä tekstiotteita suistamolaisten evakkojen lähdön kokemuksista. Kirjan on taittanut Anna Mattsson Suomi Designista ja tekstiapuna on toiminut Sanna Kangasniemi. Kiitos apujoukoille ja etenkin kaikille haastattelun antaneille.

Lakkautettu kylä – soiva valokuvanäyttely

Musiikkia ja kuvia Suistamolta

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 11.9.2015 klo 18-20!

Galleria Huuto Jätkäsaari
Tyynenmerenkatu 6, Helsinki

Näyttelyn oheisohjelmaa:

La 12.9. klo 14-15 Lauantaitanssit

Ke 16.9. klo 19 Lakkautettu kylä -konsertti
To 17.9. klo 19 Lakkautettu kylä -konsertti
Pe 18.9. klo 19 Lakkautettu kylä -konsertti

Konsertin hinnat: lapset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet 5€, eläkeläiset 10€, normaali 15€

ENNAKKOLIPPUJEN VARAUS: inka.yliharsila@gmail.com
Ennakkolippujen nouto 30min ennen konsertin alkua.

Näyttely auki ti-su klo 12-17

12.09-27.9.2015

Lakkautettu kylä on soiva valokuvanäyttely, jossa käsitellään lähtemisen ja paikan jättämisen tematiikkaa valokuvan ja musiikin keinoin.

---

--